MÓDNÍ TRENDY PODZIM

17.07.2010 11:44

MÓDNÍ TRENDY PODZIM 2010   

 

Nové módní trendy vás letos zavedou na velkolepou cestu kolem světa,díky níž budete mít možnost cestovat i časem.Aktuální móda,která právě přichází je nejen oslavou smyslné ženskosti,ale i oslňující přehlídkou retro stylů v novém pojetí a v neposlední řadě i návratem k čistému minimalismu.

Módní návrháři letos více než kdy jindy popustili uzdu svým fantaziím a tak
máme možnost vybírat z obrovského množství nových kreativních kousků.Máte rádi romantiku? Žádný problém,protože podzimní kolekce doslova hýří romantickými květinovými potisky,měkkými splývavými materiály,luxusními kožešinami a hřejivými pleteninami.Milujete 80.léta? Pak zavzpomínejte na film Top Gun a inspirujte se leteckou bundičkou s beránkem neodolatelného Toma Cruise.Chcete být sexy? Pak si určitě zamilujete šaty se zvířecími potisky,letos frčí leopard,ve kterém budete stejně neodolatelná jako ve své době třeba Brigitte Bardot.Líbí se vám luxus? Pak sáhněte po metalických látkách,nosí se brokát,zlato a bohaté retro výšivky.A jestli naopak preferujete heslo méně je více, pak pro vás paní móda připravila jednoduché modýlky ve stylu minimalismu,takže si určitě oblíbíte redukované střihy oživené zajímavými detaily, například krémové nebo šedé kabáty a pouzdrové šaty.Ať už si z nových trendů vyberete cokoli,obohatit podzimní šatník a vylepšit si tak svůj styl letos nebude žádný problém,letošní móda je totiž spravedlivá,naděluje všem stejně a tak si vybere opravdu každý.


MÓDNÍ BARVY PODZIM 2010

Absolutním hitem letošní podzimní sezóny se stala barva šedá,béžová a černá.Šedá nám učaruje ve všech odstínech jako například metalická kovově šedá,antracitová,holubí šedá,ocelová a stříbrošedá.Šedá se letos objevuje v kombinaci s béžovou a vytváří tak nekontrastní jemnou zvláštní barevnou kombinaci.Tuto úžasnou barevnost najdeme pokud nahlédneme například do kolekcí značek Chanel,MaxMara,Prada nebo Dior.Béžová se letos nosí jak v odstínech zralého obilí, tak i v tónech žlutobéžových a zlatobéžových.Béžovou se můžeme inspirovat u Sonii Rykiel,Niny Ricci,Lavina nebo Valentina.Černá se letos uplatňuje zejména u oblečení z kůže nebo jejích imitací a nosí se lesklé i matné odstíny.Letošní černá nám místo smutku přináší naopak veselou hravost,eleganci a sexy drama.Černou barvu preferuje letos ve svých kolekcích například Bottega Veneta,Chloé,Rick Owens,Thierry Mugler nebo Hermés.Kromě preferovaných barev černé,béžové a šedé jsou ale i ostatní barvy letos in.Oblíbenou je například vínová.Nosí se v kombinaci s béžovou,zlatou,smetanovou a černou.Najdete ji zejména v úchvatné kolekci Alexandra Mc Queena.Akcentními barvami,které letos ovládly světová mola jsou růžová,purpurová,fuchsiová a fialová.Nosí se syté výrazné odstíny a ve svých kolekcích je použili například John Galino,Oscar de la Renta, Miu miu, Christian Dior a Balmain.Pokud vám sluší podzimní barvy vsaďte na rezavou nebo oranžovou.Oranžovou použili ve svých kolekcích například Hermés,Miu miu,John Galino nebo Vivienne Westwood.


TOP 5 MÓDNÍCH HITŮ SEZÓNY PODZIM 2010

1/ KABÁTY XL

Pořiďte si kabát v pohodlném střihu a pokud chcete být in,tak letos minimálně o dvě velikosti větší.Skvělé jsou třeba klasické od Ralpha Laurena,něžně hřejivé a andělsky bílé od Chanelu nebo v jemné pastelově fialové barvě od Niny Ricci.
2/ POUZDROVÉ ŠATY

V letošní sezóně platí „V jednoduchosti je krása“.Podzimu 2010 vládne minimalismus a jednoduché střihy, takže v kurzu jsou opět pouzdrové šaty.Módní jsou bez rukávů,s malými křidélky nebo tříčtvrtečními rukávy.Nosí se zejména v barvě černé,šedé,béžové.Pokud chcete být sexy,pořiďte si je s průsvitnými rukávy nebo použijte doplňky s leopardími vzory.Vypadají skvěle i přepásané úzkým páskem.

3/ KOŽEŠINY

Přehlídková mola doslova zaplavily kožešinové modely a doplňky.In jsou kožešiny jak pravé tak umělé.V kurzu je zejména norek,liška,králík nebo činčila.Jestli milujete „chlupatou módu“ určitě vás zaujmou nádherné kožešinové kabelky Louis Vuitton, vesty Gucci, kožešinové boty Chanel,mini vestičky Kenzo. Z kožešin se nosí štoly,pásky a letos je nově najdeme i v neobvyklém provedení na špercích.
4/ TENKÉ PÁSKY

Trendem  letošní sezóny je ženskost a s ní souvisí i zdůrazněná pasová linie.Na své si přijdou ženy,které mají postavu přesýpacích hodin,těm budou slušet ultramoderní úzké pásky,které se v letošní sezóně staly hitem.Takže jestli chcete být in přepásejte pulovry,vesty,šaty,sukně,kabáty i trička.Inspiraci najdete u Salvatora Ferragamo,Chloé,Vivienne Westwood,Dolce Gabbana a Fendi.

5/ BAROKO

Mezi hity letošní sezóny patří určitě styl baroko.Jestli máte rádi okázalost a luxusní módu pak si zamilujete okázalé výšivky,brokátové látky,široké vrstvené sukně,krajky a zdobení.Inspirovat se můžete v kolekci Alexandra Mc Queena.Úžasné modely ve stylu hojnosti prezentoval i John Galino,Emilio Pucci,Rochas, Dolce Gabbana a Roberto Cavalli.